Cheesecake roll
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Maak de vulling. Meng de roomkaas met de geraspte schil van de limoen en twee eetlepels limoensap, de poedersuiker en vanille-essence. Laat even opstijven in de koelkast.
-
2
Klop de eieren en de suiker met een garde of in de keukenrobot tot een dikke witte massa waarin de suiker volledig is opgelost. Roer er de melk door. Zeef de bloem en spatel ze voorzichtig door het eimengsel. Strijk het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 5 tot 7 minuten in de voorverwarmde oven.
-
3
Bestrooi een vochtige theedoek met suiker en stort het gebak hierop, haal het bakpapier weg en rol het warme gebak op. Laat even rusten. Ontrol de cake en verdeel er de vulling over. Rol opnieuw (zonder de handdoek) op. Wikkel er de handdoek rond en laat volledig afkoelen.
-
4
Snij beide uiteinden bij en strooi nog wat extra poedersuiker over de cake. Snij in plakken en serveer.